Суворовський районний суд м. Одеси ще 24.05.2022 виніс рішення* про скасування наказу АТ “ОТП БАНК”, яким накладено догану на керуючого відділенням в м. Одеса, який є членом БанкФінПроф. Про це стало відомо лише сьогодні, оскільки судовий реєстр був закритий.

Суть справи. 26.08.2021 працівником відділення було нібито порушено вимоги при видачу кредиту: а саме: не проведено належну ідентифікацію особи яка пред`явила паспорт, а також не виконала обов`’язкову перевірку оригіналу документа. У листопаді їй було оголошено догану. Працівниця не входила до Профспілки і догану не оскаржувала.

Однак такий же такий же захід було вжито до керуючого відділенням за те саме дисциплінарне порушення. За його зверненням мною як юристом Профспілки було підготовлено позовну заяву і оскаржено вказаний наказ до суду.

Суд визнав, аргументи позивача про те, що вказані порушення не належать до обов’язків керуючого відділенням згідно його посадової інструкції, а догану накладено поза межами законного строку (1 місяць з часу виявлення порушення) і враховуючи, що АТ “ОТП БАНК” проігнорував виклики до суду, виніс рішення на користь позивача.

З реєстру вбачається, що рішення вже набуло законної сили.

Чому важливо оскаржувати незаконні накази про догану?
1. Дисциплінарне стягнення може мати наслідком незастосування до працівника заохочень (в т.ч. премій) упродовж всього часу її дії (якщо роботодавець її не зніме своїм наказом, то до 1 року).
2. Ці відомості вказуються в особовій справі працівника.
3. Систематичне порушення трудової дисципліни є підставою для звільнення працівника за п.3 ч.1 ст. 40 КЗпП.
4. Бездіяльність працівників і їх об’єднань (спілок) у відповідь на порушення роботодавця веде до свавілля у трудовій сфері.

Звернутись до БанкФінПроф: https://forms.gle/rn6a1KxhGn8tfJZJA

*З текстом рішення суду Ви можете ознайомитись за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/104492113

Поділитися